Hvilken robotplæneklipper er bedst i 2019?

0
4925
robotplænekilpper test

Robotplæneklippere har de seneste år haft et voldsomt indtog i de danske haver. Danskerne har virkelig taget den nye teknologi til sig, for at spare sig selv for den tidskrævende proces det er at slå sin egen plæne.

Det er efterhånden ikke til at finde en mindre forstad eller provinsby, hvor de små robotter ikke er i gang med græsslåningen.  Hvis du går og overvejer, hvorvidt det er på tide at skifte den gamle benzinsluger ud med en mere tidsbesparende, miljørigtig og mest af alt smartere løsning så bør du måske hoppe med på robotplæneklipper-bølgen.

Her kommer i hvert fald en guide til at vælge den robotplæneklipper, som passer lige præcis til din have og dit behov. Her er en liste over ting du bør kigge efter i en robotplæneklipper test.

OPLEV STORT UDVALG AF ROBOTPLÆNEKLIPPERE »

Arbejdsareal

Noget af det første du skal sikre dig, når du skal vælge en robotplæneklipper som matcher dit behov. Du skal finde en robotplæneklipper som har et minimums arbejdsareal på det samme antal kvadratmeter som din have.

En robotplæneklipper skal helst kunne klippe store dele af din have på en opladning. Hvis man har en stor have, så er det en god idé at vælge en robotplæneklipper som kan klare et stort arbejdsareal.

Har du tværtimod en lille, kompakt have behøver du ikke vælge den med det største arbejdsareal. Derfor skal du sikre dig, at den robotplæneklipper du vælger matcher din haves størrelse.

Klippehøjde og Klippebredde

En af de ting robotplæneklippere også bliver målt på er deres evne til at justere højden de kan klippe i. Afhængig af hvilken robotplæneklipper du vælger, så har de forskellige specifikationer, når de kommer til klippehøjde. F.eks. er der forskel på klippehøjden på Bosch’s maskiner og på klippehøjden hos Robomow, Workx, og Gardena.

Hvis du har nogle præferencer i forhold til din plænes højde, bør klippehøjde også være en ting du skal lægge vægt på når du vælger robotplæneklipper. En anden ting du skal kigge efter er bredden på robotplæneklipperen. Den viser nemlig hvor effektiv og bred din robotplæneklipper er. Klippebredden er det spor som din robotplæneklipper laver efter sig, når den kører en tur på din plæne.

Jo bredere maskinen klipper, jo hurtigere kan den overkomme din plæne. Du bør derfor også have klippebredde med i dine overvejelser, når du vælger en robotplæneklipper. Dermed ikke sagt, at en maskine med lav klippebredde ikke kan være det rigtige valg, da det kommer helt an på hvilken plæne du har.

Alt det andet du skal holde øje med

Der er også andre ting du skal holde øje med i en robotplæneklipper test. Det er f.eks. vigtigt, at du tjekker maskinens udholdenhed og dens opladningstid, så du har styr på hvor stor en have maskinen kan håndtere.

OPLEV STORT UDVALG AF ROBOTPLÆNEKLIPPERE »

Det er ærgerligt at investere i den forkerte plæneklipper, som skal lade konstant fordi din have er for stor til at maskinen magter hele plænen. Andet du bør kigge efter er din græsplænes hældning.

Nogle robotplæneklippere har en begrænsning på hældningen den kan klare, så hvis plæne hælder en smule så sørg for at vælge en robotplæneklipper der er i stand til at klippe den.