Persienner – Den store persienne guide

0
9647
Guide om persienner

Er du klar til at blive klogere på persienner?

Godt, for i dette dybe indlæg har vi svaret på ethvert spørgsmål der måtte være om persienner.

Søger du billige persienner, har vi også set nettet tyndt for forhandlere, og fundet hvor man køber persienner til den bedste pris uden at gå ned på kvalitet.

Oversigten kan bruges til at navigere rundt i artiklen og finde svar på specifikke spørgsmål

BESTIL PERSIENNER PÅ NETTET »

Persienner – den gamle klassiker

Persienner har i mange årtier været favoritten hos de danske boligejere, og det ser ikke ud til at ændre sig i den nærmeste fremtid.

Persiennernes funktionalitet med at kunne dreje lamellerne og dermed vinkle lyset i rummet, er ret unik og helt sikkert en af grundene til at de aldrig helt er gået af mode.

Når et produkt bare fungerer, holder i lang tid og har et stilrent look, så er det ikke så underligt at det klarer tidens tand – Det må man sige persiennerne har gjort.

De fleste er bekendte med de klassiske alu-persienner, som længe har været fast inventar i hjemmet og på kontoret. I dag kan man få persienner i mange flere forskellige materieller, farver og størrelser.

Nu skal vi kigge nærmere på de mange muligheder, og så skal vi selvfølgelig også have fundet ud af hvor man billigst kan købe sine persienner.

De forskellige typer af persienner

Her ser vi på de muligheder man har, når man skal ud og have nye persienner

Aluminium persienner

De velkendte alu-persienner går også under navnet metal persienner, og det er denne type, som vi ser flest af i de danske boliger.

Grunden til at persienner i aluminium er det fortrukne valg til solafskærmning i hjemmet, er formentlig på grund af prisen.

Denne type er både billig i materiale og i produktion, hvilket betyder at priserne starter helt nede fra 65 kr. pr. stk. Det er kun en discount udgave af rullegardinet, som kan være nogenlunde med på dette prisniveau.

persienner på kontoret
persienner til hjemmekontoret
Persienner i soveværelset

Previous
Next

Er du på jagt efter nogle nye alu-persienner i god kvalitet til en god pris, anbefaler vi at du bestiller dem online hos Gardinshoppen.dk. Det er Danmarks førende gardinwebshop, og de har Danmarks absolut billigste alu-persienner. Desuden kan man her bestille persiennerne i lige præcis de mål man skal bruge, og de giver 3 års garanti.

Alu-persienner kan normalt fås med 3 forskellige størrelser lameller. Størrelserne lyder 16 mm, 25 mm. 50 mm. og de fås selvfølgelig i et hav af forskellige farver.

BESTIL PERSIENNER PÅ NETTET »

Persienner i træ

Træpersienner ses som mere elegant/eksklusiv løsning, som giver en meget unik atmosfære i rummet. Det er muligvis ikke alle hjem, hvor persienner i træ passer ind i stilen, men når den gør så giver det en slags ”ro” i rummet.

Træpersienner fås i forskellige nuancer, fra helt lys(nærmest hvid) til meget mørk. Mange tror fejlagtigt at der kun findes en enkelt farve, når man snakker om træpersienner. Her kan du se hvilke nuancer man kan vælge imellem: www.gardinshoppen.dk/traepersienner

Træpersienner i køkkenet
Træpersienner til boligen
Træpersienner til stuen
Træpersienner i spisestuen

Previous
Next

Træpersienner er et noget dyrere valg, end de kære aluminiumspersienner. Det giver lidt sig selv, da materialerne er ret massive og derfor naturligvis dyrere at indkøbe. Det skal dog siges at træpersienner i dag er væsentlig billigere, end de var for 5-10 år siden.

Når man skal ud og købe persienner i træ, har man to størrelser lameller at vælge imellem. Lamellerne fås i størrelserne 25 mm. og 50 mm.

Man skal være meget opmærksom, når man skal ud og investere i nye træpersienner. Priserne varierer utrolig meget, alt efter hvilken forhandler man indhenter tilbud fra. Der er overraskende mange penge at spare ved at købe sin træpersienner online.

Vi anbefaler endnu engang at man gør sin gardinindkøb hos Gardinshoppen.dk, som yder 105% prisgaranti, Målgaranti og 100% tilfredshed eller pengene tilbage.

BESTIL PERSIENNER PÅ NETTET »

Plastik persienner

Det er meget sjælendt at persienner er lavet i plastik, men nogle få forhandlere har persienner, hvor lamellerne er lavet i PVC.

Der er ikke så meget at sige om denne type, da det er yderst sjældent man ser den nu til dags. Man lavede formentlig plastik persienner af økonomiske årsager, men fordi aluminium persienner i dag er så billige, laves de stort set ikke i PVC længere.

Det er dog ikke unormalt at man støder ind i forhandlere og boligejere, som kalder alu-persienner for plastik persienner. Det kan godt skabe en smule forvirring, når man skal ud og købe nye persienner.

Hvilke farver kan persienner fås i?

Som tidligere nævnt, så kan persienner fås i rigtig mange farver, men hvor mange helt præcist? Det kan være svært at danne sig et overblik over udvalget, men vi har alligevel forsøgt.

Så mange forskellige farver kan man få aluminiumspersienner i: 43 forskellige farver.

De 43 farver er dog ikke tilgængelige i alle lamelstørrelser. Størrelsen med det største udvalg af farver er 25 mm. Her kan du se de 43 forskellige farver i udvalget https://www.gardinshoppen.dk/alu-persienner

Så mange forskellige farver kan må få træpersienner i: 10 forskellige farver

Ved træpersienner er det ligegyldigt, hvilken lamelstørrelse man vælger, de kan begge fås i de 10 forskellige nuancer. Her kan du se dem: www.gardinshoppen.dk/traepersienner

Hvordan sætter man persienner op?

Det er faktisk forholdsvist let selv at montere sine persienner, også selvom man ikke er den store handyman.

Persienner monteres enten via lofts- eller vægbeslag. Overkassen, som holder persiennen, låses fast i vægbeslagende og kan skjules med en dækkappe i samme farve.

Har man absolut ingen erfaring med hverken boremaskine eller skruetrækker, så er man muligvis nødt til at få lidt hjælp.

Her kan du se en video, af hvordan det skal gøres.

Persienner efter mål

Er du på jagt efter nogle nye persienner, som skal laves i bestemte mål? Så er det faktisk hverken ligeså dyrt eller svært at finde som mange tror.

Problematikken med at købe persienner på mål, har altid været at det altid har kostet det hvide ud af øjnene at købe alt andet end standardmål. Derfor køber de fleste deres persienner i standardmål, og prøver derefter selv at skære, save og tilpasse dem til vinduet eller døren.

Det resulterer ofte i mange frustrationer, ødelagte persienner og mange spildte timer. Men man havde ikke andre muligheder da persienner på mål ganske enkelt kostede end bondegård.

Her koster persienner på mål ikke ekstra!

Nogle skarpe iværksættere har heldigvis rettet op på urimelige priser, og nu kan man altså slippe for at betale overpris for at den lokale gardinmand skal tilpasse persiennerne.

Der findes nu en webshop, hvor man kan indtaste præcis de mål man ønsker sine persienner i. Det koster hverken ekstra, eller øger leveringstiden. Vi har nævnt dem tidligere i artiklen, og det er webbutikken www.gardinshoppen.dk.

Der er ligesom i så mange andre brancher helt absurd store forskelle på prisen hos webbutikken og forretningen som ligger rundt om hjørnet. Derfor anbefaler vi altid, at man overvejer at købe sine persienner og andre gardiner online.

Vil man gerne have en professionel fagmand ud og vejlede kan man med fordel kontakte gutterne fra www.uniggardin.dk/gardinbus, som kommer ud og rådgiver. De hjælper med alt lige fra start til slut og har prisgaranti på alle deres gardiner.

Hvordan gør man persienner rene?

Har man aldrig før prøvet at gøre persienner rene, så er de fleste nok bange for at det bliver en frygtelig opgave.

Det er heldigvis langt fra tilfældet, hvis du følger et par enkelte gode råd, så er rengerøring af persienner så let som en leg.

BESTIL PERSIENNER PÅ NETTET »

Brug støvsugeren til persiennerne

Det er nemt at fjerne støv fra persiennerne med støvsugeren, når man alligevel allerede er i gang med resten af huset. Et rigtig godt råd er at investere et mundstykke med en blød børste, til sin støvsuger. Det gør opgaven meget nemmere, og man undgår at ridse persiennerne.

Jævnlig støvsugning kan holde persiennerne rene i lange perioder. Især når de hænger i rum uden tobaksrøg, fedtos, osende stearinlys og åben ild fra brændeovn.

Køb en persiennebørste

Mange bliver trætte af skulle have gang i støvsugeren hver gang persiennerne trænger til en afstøvning.

Derfor har nogle kloge hoveder lavet en smart børste, som er dedikeret til persienne rengøring. Savner du en nemmere og hurtigere måde at støve persiennerne af på, så bør du investere i en persiennebørste.

Persiennebørsten kan købes online hos www.hw-homeware.dk.

Den koster kun 69 kr. og vil spare dig utrolig meget tid. Den er ovenikøbet mere skånsom, dvs. man ungår at ridse sine persienner.


Læs mere om persiennebørsten her

Det er dog ikke altid helt nok med kun at støve persiennerne af. Indimellem er det nødvendigt at vaske sine persienner. Læs hvordan herunder.

Sådan vasker du dine persienner.

Når dine persienner trænger til en vask, så skal det gøres på 2 forskellige måder, alt efter om man har almindelige persienner i aluminium eller træpersienner.

Sådan vasker man træpersienner.

Ved træpersienner skal man være varsom, da de ikke tåler for meget vand og heller ikke rengøringsmidler. Det vil betyder, at man til træpersienner skal bruge rent vand, og kluden skal vrides hårdt inden man går i gang.

Heldigvis trænger træpersienner ikke til at blive vasket ligeså ofte som alu persienner.

Sådan vasker du aluminium persienner.

I modsætning til persienner i træ, kan man her bruge alt det vand man har lyst til, og man kan bruge lige alle de rengøringsmidler man har lyst til.

Nogle går endda så vidt, at de klikker persiennen af ophænget og skyller den med bruseren. Man kan dog også bare nøjes med en spand sæbevand og en klud.

Husk altid at starte oppe fra.

Persienner til dør

Skal du bruge persienner til en dør, men ved ikke helt hvordan du skal gribe det an?

Så er det faktisk ikke meget anderledes, end når man køber persienner til sine vinduer. Den eneste forskel er, at størrelsen typisk er noget mindre, når de skal hænge på en dør.

Både opmåling og montering er den samme, når vi snakker om persienner til døren.

Men hvor kan man købe persienner til døren?

Der er meget sjældent at persienner med standardmål passer på en dør. Det betyder at man skal burge persienner på specialmål, hvilket vi allerede har gennemgået tidligere i indlægget.

Hvor køber man billige persienner?

Det sidste spørgsmål og nok det de fleste gerne vil have svar på – Hvor køber man sine persienner uden at betale latterlige overpriser?

Det korte svar er: Bestil dem online. Vi anbefaler Gardinshoppen.dk

Hvis du gerne vil læse lidt mere om hvordan man spare penge på de fleste typer gardiner, så har vi lavet et længere indlæg om emnet. Artiklen finder du her: Billige gardiner – Sådan køber man gardiner i 2018