Vindueslås Test – De bedste vindueslåse

0
25501
Test af vindueslåse

En vindueslås kan både sikre at man ikke kan komme ind udefra, men også at man ikke kan komme ud indefra.

Derfor bliver vindueslåse brugt til at sikre vinduer mod indbrud, og af børnefamilier, hvor børnene ikke skal kunne klatre ud af vinduet.

FIND STORT UDVALG AF VINDUESLÅSE »

Vinduessikring mod tyveri og indbrud

Vinduet er tyvens foretrukne vej ind i dit hus, og med god grund. Tyvene ved at vinduer sjældent er tyverisikret, og tyven kan stå ganske ugeneret ved fx vinduer i haven.

Det tager ikke mere end 2-3 minutter for en indbrudstyv at komme ind at et normalt vindue, som ikke har nogen form for vindueslås eller anden vinduessikring.

Mange er ikke klar over hvor effektive vindueslåse rent faktisk er til at holde indbrudstyve ude. Det skyldes måske vindueslåsenes minimalestiske design, og at de kan købes til en brøkdel af hvad andre sikringssystemer koster.

Se her hvor nemt en tyv kan komme ind af dit vindue.

Det er heldigvis ret nemt at gøre livet surt for en uvelkommen tyveknægt. Her i indlægget har vi fundet de bedste vindueslåse, som både er effektive, brugervenlige og som kan købes til rimelige penge.

Bedste vindueslåse til både indbrud- og børnsikring

Disse vindueslåse er godkendte, og testet af teknologisk institut mod indbrudsforsøg. Er man på udkig efter en vindueslås, som ikke kun skal fungere som børnesikring, men også forhindre indbrudstyven i at bryde vinduet op, så er dette de 2 bedste muligheder.

#1 Lindrucker vindueslås med kode

Dette er i skrivende stund den sikreste vindueslås på markedet imod indrud, men er på samme tid også effektiv som børnesikring. Vindueslåsen er testet af Teknologisk Institut efter EN 1627 anneks B RC 3 standard.

Låsen er testet til at kunne modstå indbrud med koben, skruetrækker, hammer, kiler og metalbor.

FIND STORT UDVALG AF VINDUESLÅSE »

Låsens konstruktion udnytter styrken i vinduets ramme og karm. Der er ingen synlige skruer, og det vitale koblingspunkt mellem låsehus og låsepal er skjult i låsehuset. Konstruktionen er testet til at modstå et tryk og et træk på 650 kg.

Vindueslåsen har desuden en indbygget glassikring, der gør det svært for tyven at fjerne alle glaslister og tage ruden ud af rammen.

Denne vindueslås er flot i sit diskrete og enkle design, samt meget brugervenlig.

Pris: 349 kr.


Bestil hos forhandleren

Videopræsentation af Lindrucker vindueslås

#2 Vindueslås fra Ruko

Dette er en simpel og effektiv vindueslås, som er perfekt til børnesikring, men som også yder høj sikkerhed mod indbrud.

Det er en pantenteret lås, hvilket vil sige at låsesystemets teknologi og profil er unikt. Som en ekstra sikkerhed kan nøglerne til vindueslåsene, kun kopieres af godkendte Ruko forhandlere.

Denne vinduessikring har desuden den fordel, at vindueslåsen kan indgå i et Ruko låsesystem. Det vil sige at samme nøgle bruges til både hoveddør og vinduer, og du undgår således at skulle have flere forskellige nøgler til hjemmet.

Låses ved et let tryk på cylinderen uden brug af nøgle og kan derefter kun åbnes med nøgle. Nøglen kan tages ud både i låst og ulåst position. Kan monteres på højre, venstre og tophængt vindue.

Leveres med 3 stk. nøgler. Pris: 478 kr.


Bestil hos forhandleren

Vinduessikring børn

Man nogle forskellige muligheder, når man skal igang med at børnesikre sine vinduer.

Der kan være flere grunde til at man ikke har behov for indbrudssikre vindueslåse. Har man vinduer, som fx sidder meget højt oppe og umulige for mennesker at komme ind af, er en indbrudssikker lås unødvendig. Det er dog utrolig vigtigt at børn ikke kan kravle ud af vinduer, som er placeret i fatale højder.

Vindueslåse lavet kun med henblik på børnesikring er både billigere og nemmere at montere, end indbrudsikre låse.

#1 Vindueslås fra Baby Dan

Denne vindueslås kan bruges både til vinduer og til døre. Vindueslåsen begrænser åbningen til 10-15 cm. og kan holde helt op til 550 kg. belastning.

Til låsen medfølger en nøgle, så voksne nemt og hurtigt kan åbne vinduet helt op.

Låsen passer til de fleste typer af døre og vinduer og låsen er testet samt godkendt efter europæisk byggestandarder. Derfor er det muligt at anvende produktet både privat, men også til hoteller og offentlige institutioner.

Vindueslåsen fra Baby Dan er lavet i PVC, og er 100% BPA- og Phtalat fri.

Den er utrolig nem at montere, og kan monteres på Træ, Metal, PVC og aluminium.

Prisen er 179 kr.


Bestil hos forhandleren

#2 Sikringsbeslag til vindue

Et sikringsbeslag er vanskeligt for børn at åbne, men det er ikke en lås, så børn kan godt risikere at kunne åbne den.

Sikringsbeslag til vinduer er et billigt alternativ til en almindelig vindueslås. Det er meget nemt at montere og koster under 100 kr. Et sikringsbeslag gør det også svære for indbrudstyve at komme ind af vinduet, men er ikke ligeså effektivt som de ovenstående vindueslåse.

Lavet i hærdet stål og zink med en hvid overfladebehandling.

Pris: 79 kr.


Bestil hos forhandleren

Ældre vinduer er nemme at bryde op

Har man et hus med gamle vinduer, er man mere udsat for indbrud, da tyvene meget nemt kan åbne ældre vinduer udefra.

Det betyder dog ikke at du skal ud og investere i nye vinduer til hele huset. Selvom nye vinduer er meget svære at bryde op end gamle og slidte vinduer, er det både billigere og bedre at investere i vindueslåse til sine gamle vinduer.

Vi anbefaler #1 Lindrucker vindueslås til både indbrudssikring og børnesikring af gamle vinduer.

Sikring af kældervinduer

Har du husket at sikre kældervinduerne? Mange glemmer at indbrudssikre sine kældervinduer, og det ved tyvene desværre godt.

Selvom kældervinduer ofte er små er svære at kravle ind af, så er det altid her at tyvene kigger først. Mange boligejere har nemlig gamle og slidte kældervinduer, da de ikke altid bliver skiftet i samme omgang som resten af huset.

Har man kældervinduer hvor man nemt kan komme ind ved hjælp af en skruetrækker eller brækjern, bør man stærkt overveje at investere i en form for vinduessikring.

Ved lige præcis kældervinduer har man en ekstra mulighed, end ved de andre vinduer i huset. Man kan sagtens bruge de samme vindueslåse som beskrevet herover, men mange vælger at montere tremmer ved sine kældervinduer.

Grunden til at mange vælger at vinduessikre sine kældervinduer ved hjælp af tremmer, er at tyve umuligt kan komme igennem dem med almindeligt værktøj. Hammer, brækjern, metalsav osv. ville ikke kunne ødelægge tremmerne.

Desuden sidder kældervinduerne ofte diskrete steder, hvor udseendet ikke er så vigtigt. Eksempelvis ville tremmer ved vinduer i stueetagen formentlig ikke være så hensigtsmæssige

Easybar sikringsbeslag til kældervinduer

Easybar laver solide tremmer, som er lette at montere i vinduesrammen. De kan både monteres vandret og lodret.

Man skal dog være opmærksom på det er en forholdsvis permanent løsning, da Easybar ikke lige umiddelbart kan fjernes.

Er man interesseret i at læse mere om dette sikringsbeslag fra Easybar, kan man finde produktet hos webshoppen www.carl-ras.dk, som mange muligvis allerede er bekendte med.

Vinduessikring til virksomheder og erhverv

Er man på udkig efter vindueslåse til sine erhvervsejendom, bør man ikke gå på kompromis med kvaliteten. Derfor anbefaler vi uden tvivl vindueslåsen fra Lindrucker.

Det skal dog siges, at i de fleste tilfælde bør man investere i et mere seriøst sikringssystem, end blot en vindueslås. Har man eksempelvis et værdifyldt lager eller kontorbygning, bør man kontakte et alarmselskab, som specialisere sig i sikkerhedsrådgivning til erhverv.

Selskabet www.g4s.dk hjælper virksomheder med alarmløsninger til deres bygninger. De er blandt de største på markedet og har mange fine anmeldelser.

Læs også: Køb af gardiner til erhverv

Meget vigtigt info om vinduessikring

Redningsåbninger må aldrig blokeres og du bør altid have minimum én flugtevej, hvis en anden er utilgængelig på grund af ilden, spæret grundet din vinduessikring eller på anden vis!