Sådan vælger du den ideelle plejeseng

0
390
Ældre kvinde sidder i sengen

Sponsoreret indhold

Den rette plejeseng er vigtig, fordi brugeren af den typisk vil komme til at bruge rigtig mange timer i den. Men der er masser af forskellige modeller at vælge mellem, når man skal ud og finde en plejeseng, og det kan derfor være svært at vide, hvad man skal gå efter.

Der er en række ting, man bør være opmærksom på i forbindelse med valget, og nogle af disse forsøger vi at kortlægge i denne korte guide til, hvordan du vælger den helt ideelle plejeseng. Er du allerede klar til at tage beslutningen? Så køb plejesenge her hos Gloria Mundi Care.

Gå efter et roligt design og ensartet udtryk

En plejeseng bør gerne være designet i sådanne farver og materialer, at den får et blødt, ensartet og ikke mindst roligt udtryk. Skal den stå i samme rum som en anden seng (eksempelvis en ægtefælles normale seng), bør man undersøge muligheden for at udskifte den anden seng med en tilsvarende model (om end uden plejefunktionerne).

På den måde undgår man, at brugeren af plejesengen konstant bliver mindet om, at vedkommende har nogle funktionsnedsættelser, der kræver en specialseng.

Funktionerne skal være på plads

Sørg for at finde ud af, hvilke funktioner plejesengen skal have, inden du beslutter dig for, hvilken model du ønsker at købe. Det er ærgerligt at købe en dyr plejeseng, hvis ikke den understøtter de behov, som omsorgspersonerne eller brugeren har brug for.

Det kan eksempelvis være funktioner, som hjælper brugeren med at sætte sig op og lægge sig ned i sengen, hæve / sænke benene, sengegalger, fjernbetjeninger, lamper og lignende. Mulighederne er mange, og man kan eventuelt gå i dialog med relevante plejere og brugeren selv, når man skal tage beslutningen om, hvad sengen skal kunne.

Læs Socialstyrelsens guide til valg og indkøb af plejeseng

Ovenstående er overordnede råd til valget af plejeseng, men hvis du gerne vil vide mere og dermed give dig selv mulighed for at tage en beslutning på det helt rette grundlag, kan du med fordel læse Socialstyrelsens publikation om lige netop dette emne.

Den hedder Plejesenge – en vejledning om valg og indkøb, og den kan findes ved en søgning på Google eller på Socialstyrelsens hjemmeside. Den bliver opdateret nogenlunde regelmæssigt, og her kan man ved at læse de 50 sider blive meget klogere på, hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med valget af plejeseng.