Sådan sparer du penge på opvarmning af hjemmet

0
4123

Indholdet er udgivet i samarbejde med Varmekilder.dk 

Der er mange penge at spare, hvis du isolerer dit hus bedre eller får installeret en ny varmekilde. Se her, hvilke muligheder du har for at spare penge på opvarmning af hjemmet.

Den kolde vinter, der år efter år hersker i det danske landskab, betyder, at vi bruger mange penge på at opvarme hjemmet. Det gør sig ikke mindst gældende, hvis boligen er dårligt isoleret, eller du anvender en varmekilde, der er dyrere end de mange alternativer, der findes på markedet.

Der er mange penge at spare, men det kræver, at du investerer nogle penge nu og her. Det kan måske synes dyrt, men ikke desto mindre vil du kunne opnå en stor besparelse på den lange bane, da dine udgifter til varme vil falde markant.

Tjek efter utætheder i huset

Den bedste måde, hvorpå du kan spare penge på varmeregningen, er ved at få dit hus efterisoleret. Det forudsætter naturligvis, at det på nuværende tidspunkt ikke er isoleret godt nok, men hvis det er tilfældet, er her mange penge at spare.

Du kan selv undersøge, om huset holder tæt på flere måder.

Først og fremmest kan du kigge efter, om der er huller og sprækker. Er du i tvivl, kan du forsøge at holde en lighter op foran. Hvis flammen begynder at blafre, skyldes det, at der er en utæthed.

Har du mistanke om, at det trækker, kan du bestille en termografisk undersøgelse. På den måde kan du se, hvor der trænger kulde ind i boligen – og ligeledes, hvor der siver varme ud.

Få efterisoleret din bolig

Isoleringen i din bolig spiller en stor rolle i forhold til, hvor mange penge du bruger på varme. Undersøg tykkelsen på isoleringen på loftet, i væggene og kælderen. I mange tilfælde vil du kunne spare penge på varmeregningen, hvis du får efterisoleret din bolig, ligesom det har en positiv indflydelse på indeklimaet.

Skift til en mere energieffektiv opvarmningsform

Når du er sikker på, at dit hus er ordentligt isoleret, kan det være en fornuftig løsning at lede efter en billigere og mere energivenlig kilde til opvarmning af boligen. Du kan spare mange penge om året, hvis du på nuværende tidspunkt opvarmer din bolig med el-varme eller et oliefyr.

Skift til en varmepumpe eller et pillefyr, der ligeledes er bedre for miljøet, da disse ikke gør brug af fossile brændstoffer. Du kan i mange tilfælde spare flere tusinde kroner om året, hvis du skifter til en af disse varmekilder.