Sådan placerer du din wi-fi router bedst i dit hjem

0
826
Placering af router

Sponsoreret indhold

Hvor skal man placere sin router, så man får bedst muligt wi-fi? Det er faktisk ikke det allernemmeste spørgsmål. For der er en del, der kan drille din router.

Det optimale vil være ophævet mit i det centrale rum i boligen. Men af frygt for, at jeres gæster tror, I tilbeder jeres wi-fi, kunne en anden placering nok også gøre det.

Routeren er jo i et vist omfang mobil, så den behøver måske heller ikke stå samme sted hele tiden. Måske kan den tages frem, når den gode forbindelse er yderst nødvendig.

Den bedste ydelse kræver en god placering

Placeringen er noget af det vigtigste, når det gælder den gode internetforbindelse. Og her er svarerne: Den skal placeres højt. Den skal helst være tæt på brugeren. Den skal ikke stå på gulvet. Den skal ikke stå i nærheden af metal og andet, der kan forstyrre forbindelsen.

En bogreol kan være en helt udmærket placering, hvis den er høj og uden metalliske objekter, der forstyrrer signalet.

Årsagen til, at routeren helst skal placeres højt, er, at den har mindre modstand, der er færre objekter fra a (routeren) til b (computeren, mobilen osv.). Altså har routeren en mere direkte gang til modtageren, får du bedre forbindelse.

En router er ikke nødvendigvis det allerpæneste udstyr i huset, så det gælder om at være lidt kreativ. Den kunne hænge i loftet, hvis I ikke mener, det forstyrrer.

Den kunne også stå gemt på en høj hylde bag en bog – en bog forstyrrer kun signalet minimalt.

Er du i tvivl, om du skal flytte din router, kan du jo bare prøve dig ad. Umiddelbart er den fint placeret, hvis den står centralt, står højt, står væk fra metal – så vidt muligt undgår sten og betonvægge – og hvis du har forbindelse.

Bedre forbindelse

Hvis din forbindelse allerede er tiptop, så er der ikke noget problem. Du kan selvfølgelig få en bedre forbindelse, hvis du følgere ovenstående råd.

Har du derimod fulgt rådene og oplever ringe forbindelse, kan det skyldes andet end placeringen. Her kan det være, at routeren simpelthen skal skiftes. Det kan være bredbåndet, der ikke er kraftigt nok.

Der kan være mange problemer med dit wi-fi. Læs mere her, hvis du er interesseret i nyt og billigt bredbånd. Når forbindelsen er dårlig, kan det være tid til en opgradering.

Husk routerens fjender

Bor du i et hjem, hvor routeren har svære betingelser fra dag et, er der andet at gøre end at renovere hele lejligheden. Først og fremmest placeringen – den skal simpelthen være på plads.

Derefter kan det være antennerne på din router, der skal justeres, så de retter mod dig. Det kan være, at nogen har fundet ud af at logge ind på dit internet uden din tilladelse. Så skal du selvfølgelig ændre din kode. Kontakt hjælp, hvis det fortsætter.

Endelig kan en ekstra sender hjælpe din besværede router. Det kan være en mindre router, der reflektere signalet fra hovedrouteren og sender det længere ud i lejligheden.

Nu er du lidt klogere på, hvordan din router helst skal placeres, for at du for mest ud af den. Prøv dig frem, og se hvad der sker, når du rykker routeren rundt i hjemmet.