Sådan klarer du lettest en renovering

0
383
Husrenovering

Sponsoreret indhold

Trænger lejligheden til nyt køkken og bad? Skal du have flyttet en mur i huset, inden det skal totalrenoveres? Når man skal sætte i stand, er der mange ting at tage stilling ting og masser af arbejde, der skal udføres. Men hvor meget af arbejdet ønsker man selv at klare?

Få professionel assistance

For den fødte håndværker er der måske ingen tvivl om, at en istandsættelse er noget, man lige nemt klarer. Et gammelt køkken får man lynhurtigt revet ned og smidt ud, og så skal det nye sættes ind. Undervejs skal der skiftes gulv, sættes nyt tapet på og sættes lys op, men det ordner man lige sammen med et par andre håndværkerkammerater, og så er det klaret. For andre ser processen noget anderledes ud. Har man ikke den store gør det selv-erfaring, kan det godt svare sig at få et gratis tilbud fra den lokale håndværker. Alle har jo ret til at indhente tre tilbud. Dem kan man så sammenligne og finde ud af, hvad der passer bedst. Det vil naturligvis altid være dyrere at få håndværkere til at udføre arbejdet end selv at lave det, men for mange er det alligevel en bedre løsning. Bor man for eksempel i en etageejendom, kan de fleste godt blive betænkelige ved selv at skulle renovere et badeværelse. Det er jo indlysende for alle, at man har begået mindst en fejl, hvis det efterfølgende drypper ned hos underboen. Her kan det være en befrielse at overdrage ansvaret til de professionelle, som ved, hvordan tingene skal gøres.

Det lette arbejde

Vil man spare lidt på pengene, er der som regel altid en mindre del, man selv kan klare i et større renoveringsprojekt. Det kunne være noget, som vil koste en del arbejdstimer, men hvor selve arbejdet ikke kræver en masse erfaring eller faglig indsigt. Dette vil kunne give lidt mere plads i budgettet uden at gå på kompromis med den håndværksmæssige kvalitet. Det kan også være, det kunne gøre, at der var mulighed for at få lavet lidt mere, når nu man er i gang. Mange gange griber istandsættelsesprojekter om sig, da der er sammenhæng i hele boligen. Skifter man de gamle fliser i badeværelset ud, kan man lige så godt tage bryggerset i samme omgang, så rummene får ens fliser og elementer. På den måde bliver et enkelt rum til flere samtidig, og igen er det en fordel at få professionel assistance til opgaverne.