Reparer din bil eller cykel med en slagnøgle

0
447
Værktøjskasse

Sponsoreret indhold

Når din cykel skal fikses, eller din bil skal have nye dæk, er en slagnøgle din redningsmand. Det er et stykke værktøj, som du måske ikke umiddelbart mangler, men den er rigtig praktisk at have.

Hvad er en slagnøgle?

En slagnøgle ligner til forveksling en boremaskine. I stedet for at bore kan slagnøglen sætte bolte, møtrikker og nitter fast. Der findes mange forskellige typer slagnøgler, og det kan virke uoverskueligt at vælge den rigtige. Med denne test af slagnøgler er du sikker på at vælge den rigtige slagnøgle til dit behov. Slagnøglen er et rigtig godt supplement til din værktøjskasse, som vil være nyttig til dine fremtidige reparationer.

Gør det selv og spar penge

I stedet for at bruge penge på at sende din cykel eller bil på værksted, kan du let gøre det selv ved hjælp af en slagnøgle. Slagnøglen er handy at have, hvis du eksempelvis skal skifte til vinter- eller sommerdæk på din bil. Du slipper desuden for at bruge en masse kræfter og knofedt, fordi slagnøglen gør det hårde arbejde for dig. Fremover vil du spare ventetid ved et værksted og kan hurtigt komme videre.

Vælg den rigtige slagnøgle

Slagnøgler fås i forskellige prisklasser, mærker, størrelser og slagtal. De kan være mere eller mindre avancerede. Slagtallet er det tal, som indikerer hvor mange slag, slagnøglen kan lave pr. minut. Dette er ikke helt uvæsentligt og afhænger af det arbejde, du skal lave. Derfor er det vigtigt, at du køber en slagnøgle, som passer til det, der skal fikses og har kræfter nok. Komforten er også vigtig, så du ikke kommer til skade og kan arbejde godt og præcist med slagnøglen. Prisen kan også spille ind på dit valg af slagnøgle. Jo dyrere en slagnøgle er, desto flere funktioner har den, men det er ikke altid, at prisen spiller ind på kvaliteten. Det er bedre at vælge en slagnøgle, som kan det, du har brug for, i stedet for en masse funktioner du aldrig bruger.  

Ledning eller batteridrevet

Du kan få slagnøgler, som er batteridrevet eller med ledning. Fordelen ved at vælge en batteridrevet slagnøgle er, at du let kan bevæge dig rundt, mens du arbejder. Det er dog vigtigt at vælge én med god batteritid, som hurtigt kan lade op. Hvis du vil være på den sikre side, kan du købe et ekstra batteri, som du kan skifte med.