Rens facaden og giv huset et nyt udtryk

0
777
Rens af husfacade

Sponsoreret indhold

En beskidt facade, der er sat til med mos og alger, efterlader et kedeligt aftryk på huset. Du kan dog relativt nemt få bugt med alger og andre uønskede begroninger, hvis du får facaden renset.

Hvis du er husejer, kender du formentlig til frustrationerne omkring algebegroninger på husfacaden. Det er noget, der kan få ethvert hus til at se kedeligt ud, og det er derfor en god idé at få renset facaden, hvis den er sat til med mos, alger og andre begroninger, som ikke ligefrem er ønsket.

Generelt er det vinteren, der er årsag til, at der sætter sig alger og mos på din facade. Vinteren er generelt hård for huset, og det betyder, at det kan være en god idé at hyre en professionel virksomhed til at hjælpe dig af med bl.a. alger og mos.

Vurdering af murværket

Uanset om du hyrer en professionel virksomhed til at foretage facaderens, eller om du hellere vil give dig i kast med det selv, er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt. Der er forskel på, hvilken form for rens din facade skal have, afhængig af om der er tale om en mur, en betonvæg, trævæg eller noget helt fjerde. Læs mere om facaderens via linket.

Hvis ikke du tidligere har stiftet bekendtskab med at rense en facade, kan det være yderst fornuftigt at hyre en professionel virksomhed, som sikrer, at der ikke forårsages skade på din facade, når den bliver renset.

Hvis der eksempelvis anvendes en højtryksspuler til at udføre arbejdet, er det vigtigt, at den bliver indstillet korrekt, så den er så skånsom mod overfladen som overhovedet muligt, da du ellers risikerer, at den bliver ødelagt.

Derfor bør du hyre en professionel

Når du hyrer en professionel virksomhed til at rense facaden, vil de vurdere, hvilken fremgangsmåde der er den rigtige for netop din facade. Efter vurderingen er foretaget, bliver der påført et algedræbende middel, som virker øjeblikkeligt. Dog kan resultatet ofte først ses efter en uges tid.

I mange tilfælde er det en god idé at få påført en imprægnering efterfølgende. Imprægneringen vil hjælp murværket med at forhindre fremtidig algevækst, da den er vandafvisende. Det betyder, at alger og mos vil få sværere ved at sætte sig fast på murværket.

Rensning af facaden

Det kan varmt anbefales at investere i fagfolk, som kan komme og rense facaden hvert år, så du er sikker på, at din facaden altid fremstår ren og pæn. I mange tilfælde kan det give din bolig et helt nyt udtryk. Dette vil også være klogt at gøre i forbindelse med et hussalg.