Populære løsninger inden for finansiering af ombygninger

0
835
Renovering af ejendom

Sponsoreret indhold

Planlægger du en ombygning af din nuværende bolig, har du flere muligheder for finansiering. Du kan enten låne pengene i realkreditinstituttet, i banken eller hos en anden låneudbyder. Læs mere om dine muligheder her.

Hvis du skal bygge om, er det vigtigt, at du har styr på finansieringen, før byggeriet startes op, og ikke mindst inden du skriver kontrakt med byggefirmaet. Den første del du skal have styr på er derfor den finansielle del. Det er trods alt begrænset, hvor meget man kan få bygget om uden penge på lommen.

Få et lånetilbud, når du kender omkostningerne

Når du ved, hvor meget byggeriet vil komme til at koste, er det lettere at undersøge mulighederne for finansiering. Bed forud for dette om et uforpligtende tilbud fra det valgte byggefirma.

Du kan med fordel indhente lånetilbud hos flere forskellige udbydere. Det er en god idé, da du på den måde kan sammenligne de forskellige lån og dermed finde det, som er billigst i netop din situation.

Hvordan finansieres en ombygning?

Der er flere måder, hvorpå du kan finansiere ombygningen. Den bedste måde er at spare op til det, omend det er de færreste, der har mulighed for det. Det er trods alt en stor post i budgettet, når boligen skal ombygges.

Derfor vælger de fleste at få banken eller et realkreditinstitut til at foretage en vurdering af din bolig. Denne vurdering skal belyse den værdi, der er gældende for boligen, hvis den kom på markedet nu. Efterfølgende skal der foretages en ny vurdering af, hvad boligen er værd, når den er ombygget.

Hvorfor få foretaget en vurdering?

Hvis boligen bliver mere værd, efter du har bygget om, har du typisk bedre chancer for at få bevilget lånet. Hvor meget du kan låne afhænger dog af, hvor meget boligen stiger i værdi. Derfor skal der en konkret vurdering til.

Hvis du har boet i dit hus i nogle år, vil du i mange tilfælde have opsparet en friværdi, som du kan få lov til at låne. Det vil foregå på helt normale lånevilkår. Hvis der ikke er stor nok friværdi i boligen, kan du i visse tilfælde få lov til at låne det resterende.

Dette kaldes for en mellemfinansiering, og det vil strække sig, indtil byggeriet er færdigt. Når det er afsluttet, bliver boligen vurderet igen, og på det grundlag kan du oprette et realkreditlån, som er på de maksimale 80 procent af den estimerede værdi, der er beregnet efter byggeriets afslutning.

Der er forskellige forhold at tage højde for, alt efter om det drejer sig om nybyg eller bare en ombygning. Få derfor professionel rådgivning, hvis du har brug for yderligere viden.

Hvad hvis banken ikke vil låne mig pengene?

Det er ikke sikkert, at du kan låne til ombygningen af hverken realkreditinstituttet eller banken. Der er dog heldigvis andre muligheder. Du kan eksempelvis låne til alt hos Santander, hvorfor det kan være en udvej, hvis hverken banken eller realkreditinstituttet vil låne dig penge til ombygningen.