Sponsoreret indhold
Er du træt af, at varmeregningen bare galoperer derudaf, eller at det trækker i hele huset? Så kunne det skyldes, at dit hus ikke er isoleret godt nok. I så fald er der heldigvis hjælp at hente, da man kan efterisolere, og dermed kan dit hus blive bedre isoleret.
Det er lige netop sådan isolering, vi kommer til at tale lidt mere om her i artiklen. Blandt andet vil du nedenfor kunne læse dig til, hvordan man griber sådan en efterisolering an, samt hvorfor det kan give god mening at igangsætte processen hurtigst muligt.
Sådan efterisolerer man et hus
Der er flere måder, hvorpå man kan efterisolere et hus. Den mest omstændige er, at man piller væggene ned, piller den gamle isolering ud, hvis der er nogen, og sætter ny i. Alternativt kan man inddrage noget af gulvarealet og sætte nye vægge udenpå de eksisterende, og lave ordentlig isolering i mellemstykket.
En tredje metode er hulmursisolering. Her sprøjter man isolering ind i en hulmur. Det er meget lidt omstændigt, da man kan nøjes med at bore et hul i ydermuren eller pille et par mursten ud. Herfra kan man skyde isoleringen ind i muren, og dermed bliver huset bedre til at holde på varmen.
For en god ordens skyld må vi hellere forklare, at hulmuren er en betegnelse for det hulrum, der mellem husets ydermur og indvendige mur. Sådan et stykke har langt de fleste danske huse fra 1920 og fremefter, og især de ældre har typisk ingen eller meget lidt isolering. Det er især her, at det kan give god mening med hulmursisolering.
Det kan være svært at oplyse nogle konkrete priser på hulmursisolering, da det varierer meget fra hus til hus. Tommelfingerreglen er dog, at det ikke koster mere, end hvad du kan spare på varmeregningen i løbet af 1-2 år.
Fordele ved efterisolering af hus
Der er flere fordele forbundet med efterisolering af hus. Den primære er naturligvis, at huset holder bedre på varmen. Det øger komforten, og det reducerer varmeregningen, fordi man ikke fyrer for fuglene, græsplænen, og hvad der ellers er på den anden side af husmuren.
Udover at det har en effekt på økonomien i dagligdagen, så vil det som regel også være noget, der kan give prisen et nøk opad, når man en dag skal sælge huset. Men det er ikke kun pengene, der får det bedre – det gør klimaet også, fordi man holder sit varmeforbrug nede på et minimum.