Indbygning af biopejs

0
1378
Indbygget pejs

Sponsoreret indhold

En indbygget biopejs er helt klart en af de største nybygger- og renoveringstrends i 2020. Søger du efter inspiration til din boligfornyelse på de sociale medier, så er du helt sikker faldet over de smukke flammer, som er integreret i væggen. De ses nemlig ofte på Instagram, Pinterest, Facebook og andre sociale medier.

Pejsen er populær, den er håndgribelig, og så er indretningsmulighederne uendelige. Du kan næsten designe den efter eget ønske. Den kan indbygges af private, den lokale håndværker og kræver således ingen autorisation, som vi kender det fra almindelige brændeovne og gaspejse.

Ingen skorsten og ingen rengøring

Det lyder næsten for godt til at være sandt, ikke? Den er god nok; en biopejs sviner ikke. Der kommer således ingen røg eller aske ud i stuen. Alle brugere af pejse kender følelsen af at åbne lågen til pejsen, hvorefter asken svæver ud over hele stuegulvet. Herudover sodes glas og indvendige dele til, så dette skal rengøres efter brug.

Denne rengøringsproces gør sig ikke gældende for biopejse, fordi den brænder på bioethanol. Der forekommer således ingen form for røg, sod eller aske. Der sker en ren forbrænding, når ethanol antændes og forbruges. Ikke nok med det, så er bioethanol også et bæredygtigt brændstof, som udvindes på stivelsesafgrøder (planter). Det kan eksempelvis være sukkerrør, korn, majs eller kartofler. Derfor er der tale om en meget miljøvenlig pejs, hvilket også tiltaler langt de fleste nybyggere. Det er selvfølgelig ikke kun miljøaspektet, der er afgørende for din kommende drømmepejs. Design og ikke mindst teknologi er ligeledes vigtige salgsparametre.

Generation fjernbetjening

Nutidens nybyggere er ofte af en generation, der er vokset op med en fjernbetjening i hånden. Derfor er det yderst komfortabelt at betjene alle de moderne enheder via en fjernbetjening – eller endnu bedre via vores smartphone. Det kan du netop med automatiske biopejse, da de har integreret elektrisk starter. Sjældent er der set mere luksus i pejsebranchen, men faktum er, at behovet i 2020 er en fjernbetjening og ikke brændekløveri i skoven.

Der skelnes mellem automatiske fjernbetjente biopejse og de manuelle versioner. Der er ofte en relativ høj prisforskel på 10.000-20.000 kroner, hvis der vælges en model med elektrisk start. Hvad angår indbygningen, så gælder stort set det samme. De automatiske modeller kræver dog, at pejsen får strøm, hvilket ikke er gældende for de manuelle.  

Pejseindsats åben på flere sider

Det smarte ved biopejse er, at de er så fleksible i forhold til placering. De kan stort set installeres i alle indretninger, fordi de ikke kræver skorsten. Ved installation af brændeovne og gaspejse skal der altid tænkes konstruktion af skorsten. Det begrænser ofte placeringsmulighederne og dermed de helt unikke pejseinstallationer.

Det faktum, at pejsene kan være åbne på flere sider er et andet parameter, der gør biopejsene mere fleksible. På den måde kan flammen nydes flere steder i rummet eller sågar fra flere rum. Én af de populære trends er netop at dele rummene med en biopejs. Det er ofte set, at eksempelvis en spisestue og opholdsstue deles med en pejs. Det kan såmænd også gøres, hvis valget faldet på en gaspejs eller elektrisk pejs. Pejsehygge giver bare noget helt særligt til hjemmet, og det er jo nærmest et must, nu hvor pris og installation er blevet så overkommelig.

De alternative løsninger

Går man efter gaspejsen, så kræver denne et balanceret aftræk. Flammen og det keramiske brænde ser mere autentisk ud end i en biopejs. Herudover giver den mere varme og er mere økonomisk i brug. Dog er installationsprisen ofte omkring 50.000-100.000 kroner.

De elektriske pejse er mere overkommelige i pris. De fås i det lokale byggemarked helt ned til 1.000 kroner. Dog findes de sjældent i en gennemgående udgave, hvor de kan dele to rum. Elektriske pejse fungerer bedst, hvor de kun ses fra front.

Mulighederne er mange, når det kommer til indbygning af pejse. Med en biopejs sikrer du dig blandt andet:

  • Miljøvenlig pejs
  • Ægte og varm flamme
  • Nem installation
  • Ingen rengøring
  • Mulighed for styring via mobil og fjernbetjening
  • Fleksibel indretning

Rådfør dig med din lokale biopejs-ekspert, når du bygger. Det er nemt at få tilsendt tekniske tegninger, som gør indbygningen langt mere overskuelig for din håndværker.