Hvordan ombetrækker jeg min lænestol?

0
164
Lænestol

Sponsoreret indhold

Har du fundet drømmestoffet, som skal give din lænestol et unikt og lækkert udtryk? Det kan også være, at din lænestol blot er nedslidt og trænger til en ny beklædning. Uanset formålet kan du læse med her, hvor vi gennemgår processen skridt for skridt.

Skriv numre på det gamle betræk

Inden du piller det gamle betræk af din lænestol, kan det være en god idé at sætte numre eller bogstaver på stoffet, så du kan bruge det gamle stof som skabeloner til at måle og klippe det nye stof. Lav et godt system, så du kan huske, hvor de forskellige stykker stof skal placeres på lænestolen.

Aftag det gamle betræk

Du kan aftage det gamle betræk med en aftrækker, klammefjerner og/eller trådskærer. Fjern gerne både betrækket og eventuelle klammer og tråde.

Forny skum hvis nødvendigt

Når du har aftaget det gamle betræk, kan du tjekke, om der er andet, som skal udskiftes på lænestolen end stoffet. Det kan for eksempel være, at der ikke er meget fylde i skummet længere, og så kan du lige så godt skifte dette, når du nu har aftaget betrækket.

Opmål det nye stof

Nu kan du bruge det gamle stof som skabeloner. Hvis du har et mønster på det nye stof, skal du overveje, hvor på stolen du ønsker mønstret. Er der for eksempel en stor blomst, kan det være, at du ønsker den midt på sædet, på ryglænet eller over armlænet. Har stoffet striber, skal du tænke over, hvilken vej striberne skal vende. Du kan tegne rundt om skabelonen på bagsiden af dit nye stof. Tjek gerne at din blyant eller kuglepind ikke går igennem stoffet. Angiv igen dit nummer/bogstavsystem på bagsiden af det nye stof, så du ved, hvor stykkerne skal sættes på stolen. Klip hellere stykkerne for store end for små.

Påfør det nye stof

Nu er du kommet til det sjove – nemlig at påføre dit nye flotte stof. Dette gøres nemmest med en hæftemaskine. Stofstykkerne er formentlig lidt store, og så kan du blot putte stoffet ind mellem sæde og ryglæn eller i andre revner, eller du kan klippe det af.

Held og lykke med projektet.