Guide til lys i dit nybyggede hus

0
361
Nyt hus

Sponsoreret indhold

Du er meget snart i mål med dit byggeprojekt, og det skal du have lov til at være glad og stolt af. Du er dog ikke helt i mål, inden du har fået styr på belysningen og den øvrige indretning. Det er altid klogt at tage én ting ad gangen, hvorfor vi i dette inspirationsindlæg vil koncentrere os om én ting; nemlig belysningen.

Skab lys i forskellige niveauer

Når du tænker på lys i hjemmet, så tænker du måske straks på loftslamper, idet det typisk er disse lamper, der giver allermest lys. Der er dog ingen grund til at begrænse sig til loftslamper, når der også findes et utal af andre lampetyper.

Skal du gøre din belysning så stemningsfuld og funktionel som muligt, så kan du med god grund placere den i flere niveauer. Det kan du f.eks. gøre ved at investere i både bordlamper, væglamper, gulvlamper og loftslamper.

Lampefeber forhandler alt i lamper og er derfor et besøg værd. På anviste link finder du også et attraktivt udvalg af borde, spejle m.v.

Luk det naturlige lys ind

Skal du skabe så meget lys som muligt i hjemmet, så skal du ikke nødvendigvis kun fokusere på den kunstige belysning. Godt nok kan man skabe megen stemning med lamper og diverse belysningsløsninger, men du bør også koncentrere dig om at lukke det naturlige lys (altså lyset udefra) ind. Dette kan du f.eks. gøre ved at undgå at stille store møbler foran dine vinduer, idet dette vil påvirke, hvor meget lys der kan komme ind i hjemmet.

Hav et bæredygtigt fokus i dit valg af lamper og pærer

Man kan lige så godt gøre tingene ordentligt til at starte med, og derfor rådes du til at investere i bæredygtige lamper og pærer. Ved at shoppe bæredygtigt opnår du to markante fordele; du tager et miljøansvar, og du kan glæde dig over, at dit elforbrug vil blive holdt i bund. Vi har svært ved at komme på bare én god grund til ikke at have et bæredygtigt fokus, når der skal shoppes lamper og pærer.

Lad fagfolk tage sig af de tekniske installationer

Gør det selv-mand eller ej, så er der bare nogle opgaver, som du bør overlade til professionelle fagfolk. Det gælder bl.a. de tekniske elinstallationer, der skal håndteres rigtigt, hvis der ikke blot skal garanteres høj funktionalitet, men også høj sikkerhed. Fejl i installationer kan udgøre en stor sikkerhedsrisiko, hvorfor det betaler sig at søge professionel hjælp til håndteringen af dette. Tag derfor kontakt til en elektriker eller en anden fagperson.