Fire vigtige overvejelser ved køb af nye gardiner

0
312
Stort soveværelse med gardiner

Sponsoreret indhold

Gardiner er svære at undvære, hvad end man bor i lejlighed, hus eller rækkehus, og uanset om man bor på første, anden eller tredje sal. Gardiner er nemlig med til at skabe hygge, sikre privatliv og sikre en uforstyrret nattesøvn.

Er du også af den holdning, at gardiner er uundværlige, og er du derfor på udkig efter nye gardiner til dit hjem, så skal du gøre dig mindst fire vigtige overvejelser. Disse overvejelser kan du blive klogere på nedenfor.

#1 Hvilken gardintype ønsker jeg?

Leder du efter nye gardiner her, så vil du hurtigt erfare, at der findes mange forskellige gardintyper. Det gælder bl.a. lamelgardiner, plisségardiner, rullegardiner, foldegardiner, stofgardiner og persienner.

Hvilken gardintype du skal vælge afhænger bl.a. af, hvilke rum du søger gardiner til.

For eksempel vil lamelgardiner og plisségardiner passe rigtig godt til en stue, mens rullegardiner er mere oplagte at bruge i et soveværelse eller på et børneværelse. I sidste ende er det dog helt op til dig, hvilke gardiner du vælger at montere i de forskellige rum i hjemmet.

#2 Hvilken farve skal gardinerne have?

Dernæst er du nødt til at tage stilling til, hvilken farve dine gardiner skal have. I den anledning kan du overveje, om du skal gå med det sikre eller det vovede. Farver som grå, hvid og sort er typisk sikre valg, men der er også mulighed for at købe gardiner med både rødlige, gullige, blålige og orange nuancer.

Gardinernes farve er vigtig, idet det vil komme til at spille en stor rolle i forhold til atmosfæren i det givne hjem. Vælg derfor dine gardiner med omhu, og få evt. vejledning omkring, hvilke farver der vil passe bedst til netop dit hjem.

#3 Hvilke egenskaber skal gardinerne have?

Ja, du læste rigtigt – gardiner kan have forskellige egenskaber.

De mest avancerede gardiner koster selvfølgelig lidt mere end de mere simple af slagsen, men det kan være det hele værd. Eksempelvis kan det være en stor fordel, at gardinerne byder på mørklægning, hvis gardinerne skal bruges i et soveværelse. Gardiner kan i øvrigt også byde på features som stemmestyring, sensorstyring, fjernstyring og meget andet.

#4 Hvad må gardinerne maksimalt koste?

Slutteligt skal du overveje, hvor mange penge du er villig til at bruge på dine nye gardiner.

Der findes masser af billige gardiner, men det er omvendt også muligt at bruge en formue på gardiner, hvis man vælger nogle af de mere eksklusive løsninger. Derfor skal du have en nogenlunde idé om, hvad dit budget er, inden du kigger på gardiner til hjemmet.