Home Bolig Fire ting du skal vide om laminatgulv

Fire ting du skal vide om laminatgulv

0
Fire ting du skal vide om laminatgulv

Indholdet er udgivet i samarbejde med Byggeexpert.dk 

Et laminatgulv giver mange fordele, da det er nemt at lægge og vedligeholde. Laminatgulvet er et praktisk og sikkert valg, som ikke vælter budgettet. Her er 4 ting, du bør vide om laminatgulvet.

Hvis du har kæledyr eller børn, som betyder, at dit gulv ofte bliver udsat for slitage, er det praktisk at lægge et laminatgulv. Det kan lægges nemt med det simple kliksystem, og der findes flere forskellige muligheder i forhold til udseende.

#1: Laminatgulvet lægges ovenpå det eksisterende gulv

En af de mest praktiske ting ved laminatgulvet er, at det er nemt at lægge, fordi det blot placeres ovenpå det eksisterende gulv. Det kræver dog, at det eksisterende gulv har en jævn, glat og hård overflade, så hvis der er gulvtæppe på, fungerer det eksempelvis ikke.

Du kan lægge et laminatgulv på et træ- eller betongulv, og selve laminatgulvet er træbaseret. Det betyder, at det kan risikere at svulme eller krympe, alt efter hvilken luftfugtighed der er i din bolig.

#2: Laminatgulvet fås i flere slidstyrker

Du kan få laminatgulve med forskellige slidstyrker, så det er vigtigt, at du overvejer, hvor meget slitage det vil blive udsat for, før du vælger, hvilken type du investerer i.

Laminatgulvet kan ikke slibes, men det betyder ikke, at det ikke kan holde i mange år ud i fremtiden.

Hvis du er i tvivl om, hvilken form for laminatgulv du skal vælge, kan du altid få vejledning hos din lokale forhandler. Køber du over nettet, er det en god idé at skrive til forhandleren, før du bestiller, hvis du er i tvivl.

#3: Du kan få naturtro laminatgulve

Et laminatgulv udmærker sig ved, at det kan fås i forskellige varianter. Nogle af varianterne er imponerende naturtro, hvorfor det er vanskeligt at se, at det ikke er den ægte vare. Det gælder, uanset om du ønsker et laminatgulv, der skal ligne en træsort eller et stengulv.

Afhængig af, hvor gulvet skal ligge, kan det være fornuftigt at investere i et, der efterligner en bestemt træsort eller stenmateriale. Har du et køkken, kan det eksempelvis være en fornuftig løsning at vælge et laminatgulv med et stenlook. Samtidig er laminatgulvet lettere at rengøre end et naturligt trægulv.

#4: Du må ikke anvende laminatgulve i vådrum

Dit laminatgulv må ikke være placeret i et vådrum, hvorfor det ikke er en god idé at placere det i badeværelset. Herudover er der ingen begrænsninger for, hvor du kan placere det.

Har du planer om at anvende det på et betongulv, hvor underlaget ikke er tørt, bør du anvende et underlag, der spærrer for dampen, så gulvet ikke suger den fugt, der frigives.

Hvis gulvet får fugt, kan det resultere i skader, som vil reducere levetiden markant. Derfor er det en fornuftig løsning at bruge dampspærrer under, så du er sikker på, at du får det maksimale ud af dit gulv.