Er et sommerhus en god investering?

0
432
Sommerhus

Sponsoreret indhold

Det synes at være helt oppe i tiden, at snakke om investeringer. Med en negativ rente i banken, så er det også meget naturligt at man leder til andre steder at placere sin likviditet. Aktier er det helt store lige nu, og det er da også en rigtig god mulighed, hvis man gider at gøre sit hjemmearbejde, men måske ikke lige noget for alle.
Hvad med at finde noget, som man også selv kan få gavn af imens man ejer det? Det kan man jo ikke ligefrem af de tal computeren viser dig, men det kan du f.eks. ved at købe et sommerhus. Men er det en god investering med sommerhuse på vestkysten? Det kigger vi på i denne artikel.

Tiden har sjældent været bedre

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at rejseforbuddet har betydet at vi danskere ikke har kunnet rejse meget ud det seneste år. Det gik udover sommerferien i 2020, og som det ser ud lige nu, så tyder det også på at det går ud over sommeren i år.
Sidste år betød det, at sommerhusmarkedet herhjemme nærmest var fuldt booket, og det er jo fantastisk for sommerhusudlejere.
Så hvis du har i planerne at udleje dit sommerhus, så er det helt klart i denne tid du bør købe et sommerhus. Der er dog lige det med prisen – er det dyrt lige nu?

Priserne på sommerhuse er steget meget

Selvom det er meget attraktivt at have et sommerhus i disse tider – ikke bare for at leje det ud, men også fordi det kan benyttes som et fristed, nu hvor vi ikke kan komme så meget hjemmefra, så er priserne altså meget høje. Alene i 2020 så vi en prisstigning på over 12% i sommerhuse priser, hvilket jo er en stor stigning, og kan betyde at det måske ikke er den bedste tid at købe et sommerhus i alligevel.
Man kunne også overveje at bygge et nyt, hvilket hvis man gør det korrekt og med en smule erfaring, kan være en meget bedre investering. Har man evnerne til selv at bygge et hus, eller nogle gode kontakter når det kommer til materialer, så er det helt sikkert nu man kan tjene gode penge på at opføre et helt nyt hus og sælge det om et par år.