Derfor kan det være smart at have en vedligeholdelsesplan til dit hjem

0
446
Byg og vedligeholdelse

Sponsoreret indhold

Ejer du også et dejligt hjem i form af en lejlighed eller en villa? Så kan det være en rigtig god ide at overveje at investere i en vedligeholdelsesplan. Med en vedligeholdelsesplan får du en professionel vurdering af din ejendoms vedligeholdelsesmæssige tilstand. På den måde vil I få et værdifuldt redskab i baglommen, som I kan bruge til at planlægge og budgettere fremtidigt vedligeholdelsesarbejde på boligen. Så kan I nemt undgå de trælse overraskelser, som kan påvirke jer både økonomisk og praktisk.

Det gennemgår man på en vedligeholdelsesplan

Men hvad gennemgår man så på boligen ved en vedligeholdelsesplan? Som sagt er en vedligeholdelsesplan en professionel gennemgang af ens ejendom, hvor der blandt andet bliver kigget på: tagkonstruktionen, klimaskærmen på facader og gavle, de indvendige konstruktioner (så man kan få et godt billede af hele konstruktionen), gennemgang af konstruktioner i terræn (her bliver der kigget på støttebure, rækværk, lyskasser og meget mere), alle udendørsarealerne, dine vinduer og døre, kælderen (for at undgå fugtskader og sætningsskader), dine trapper, ventilationen i hele ejendommen (igen for at undgå fugt og for at sikre god ventilation), isolering samt brandsikring.

Herefter bliver der også udført en teknisk gennemgang, og der bliver tjekket de tekniske installationer som for eksempel varmecentralen, radiatoranlægget, faldstammer og meget mere.

Udarbejdelse af en professionel rapport

Når dit hjem har været igennem en professionel vedligeholdelsesplan, vil du derefter få en rapport ud fra denne tekniske gennemgang af dit hjem. Denne rapport vil blandt andet indeholde en detaljeret beskrivelse af eventuelle skader og svigt på din ejendom, en beskrivelse af selve bygningsdelen af din ejendom, så du kan få et overblik over denne, et realistisk prisoverslag på, hvad det vil koste for dig, hvis skaderne skulle udbedres (som jo er en rigtig god ide at få fikset, inden de bliver så skadede, at de bliver alt for dyre at fikse), du vil få en detaljeret prioritering af din ejendoms vedligeholdelse, så du ved, hvad du skal prioritere at få fikset først. Så kan nogle af de andre ting altid vente, til du er klar.

Til slut i rapporten vil du også få en detaljeret 10-årig budgetplan, så du på den måde kan fastsætte et realistisk budget over de næste 10 år. I denne budgetplan kan der for eksempel stå, hvilke ting på din ejendom, som snart skal fikses (indenfor de næste par år), og hvilke der godt kan vente eller vil opstå indenfor de næste 10 år.